Asistență tehnică
Formular de cerere pentru servicii și întrebări tehnice

Oferim suport tehnic profesionist de la ingineri și electricieni cu experiență, inclusiv selecția echipamentelor, asamblarea, configurarea și dezvoltarea produsului. Datorită disponibilității largi a compensatoarelor noastre de putere reactivă, garantăm asistență rapidă și fiabilitatea sistemului. Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebări despre produsele și serviciile noastre.

Asistență tehnică
întrebări frecvente
Cum să alegi un transformator de curent și cabluri?

Toate informațiile referitoare la alegerea corectă a transformatoarelor de măsură și a cablurilor pentru transformatoare pot fi găsite la paginile 8-9 din Manualul de utilizare a compensatorului. Descărcați DTR

Este un compensator același lucru cu o baterie cu condensator?

Nu, compensatorul SVG (Static Var Generator) și bateria de condensatoare sunt două dispozitive diferite utilizate în sistemele de alimentare pentru a regla puterea reactivă. și îmbunătățirea calității tensiunii. Compensatorul SVG este un dispozitiv activ care poate furniza sau absorbi putere reactivă către/de la rețea, în funcție de necesități. Acesta este construit cu tranzistoare de putere care sunt capabile să genereze un curent de frecvență și amplitudine variabile. Compensatoarele SVG sunt utilizate pentru compensarea puterii reactive, controlul tensiunii și reducerea fluctuațiilor de tensiune. Ei au capacitatea de a răspunde rapid la schimbarea condițiilor de rețea și sunt utilizați pentru a menține o tensiune stabilă pe linia electrică. O baterie de condensatoare, cunoscută și sub denumirea de baterie de condensatoare, constă într-un set de condensatoare conectate în paralel. Scopul său principal este de a compensa puterea reactivă prin furnizarea de putere reactivă de la condensatori. Bateriile de condensatoare sunt utilizate pentru a compensa puterea reactivă pentru a îmbunătăți factorul de putere, a reduce pierderile de energie în conductoare și a crește capacitatea liniilor electrice. Pe scurt, compensatorul SVG este un dispozitiv mai avansat care poate gestiona dinamic puterea reactivă, în timp ce bateria de condensatori furnizează putere reactivă constantă rețelei.

Reduce compensatorul SVG puterea reactivă capacitivă și inductivă?

Da, compensatorul SVG este un dispozitiv utilizat pentru a reduce atât puterea reactivă capacitivă, cât și cea inductivă în sistemele de alimentare. În cazul puterii reactive capacitive, compensatorul SVG poate furniza putere reactivă inductivă către rețea pentru a echilibra excesul de putere reactivă capacitivă. Puterea reactivă capacitivă este o caracteristică a sarcinilor, cum ar fi condensatorii sau motoarele de inducție, care provoacă o defazaj între tensiune și curent. În cazul puterii reactive inductive, compensatorul SVG poate absorbi excesul de putere inductivă din rețea, ceea ce ajută la echilibrarea excesului de putere reactivă inductivă. Puterea reactivă inductivă este tipică pentru sarcini precum bobinele de inducție. Compensatorul SVG este capabil să gestioneze ambele forme de putere reactivă, capacitivă și inductivă, prin generarea curentului reactiv corespunzător. Acesta poate furniza sau absorbi puterea reactivă adecvată pentru a menține echilibrul și a optimiza factorul de putere și calitatea tensiunii din rețeaua electrică.

De câtă energie are nevoie compensatorul SVG pentru a funcționa?

Compensatoarele SVG sunt dispozitive active care utilizează tranzistoare de putere pentru a genera curent de amplitudine și frecvență variabile pentru a compensa puterea reactivă și a regla tensiunea. În timpul funcționării sale, un compensator SVG consumă energie electrică pentru a genera semnalele corespunzătoare și pentru a menține o funcționare stabilă. Cantitatea de energie necesară pentru funcționarea unui compensator SVG depinde de o serie de factori, cum ar fi puterea compensatorului, tipul de sarcini, condițiile de rețea, modul de funcționare a compensatorului (fix/dinamic) etc. În practică, compensatoarele SVG sunt proiectate și adaptate la cerințe specifice și condițiilor de rețea pentru a minimiza pierderile de energie și a asigura o performanță optimă. Consumul de energie în timpul funcționării variază în limita a 120 W.

Pot fi instalate compensatoare SVG împreună cu băncile de condensatoare?

Da, compensatoarele SVG pot fi instalate împreună cu băncile de condensatoare în sistemele de alimentare. Instalarea acestor două soluții într-un singur sistem poate asigura un control complet și optimizare a puterii reactive și a calității tensiunii. Dispozitivele pe care le oferim vă permit, de asemenea, să controlați sistemele de compensare existente, ceea ce vă permite să construiți sisteme cu cea mai mare eficiență.

Instalarea compensatorului SVG împreună cu o bancă de condensatoare permite un control mai flexibil și mai precis al puterii reactive în sistemul de alimentare. Compensatorul SVG poate răspunde dinamic la schimbarea condițiilor rețelei și poate furniza sau absorbi puterea reactivă adecvată, în timp ce banca de condensatoare poate oferi o putere reactivă stabilă la o valoare constantă.

Această combinație între un compensator SVG și o bancă de condensatoare poate contribui la îmbunătățirea factorului de putere, a stabilității tensiunii, la reducerea pierderilor de energie în cabluri și la optimizarea în general a funcționării rețelei electrice. Soluția finală depinde de specificul sistemului și de cerințele specifice pentru managementul puterii reactive.

De ce sunt compensatoarele SVG o soluție mai bună decât băncile hibride de condensatori și bobine de reactanță?

Compensatoarele SVG și bateriile hibride de condensatori și bobine de reactanță sunt soluții diferite utilizate pentru a compensa puterea reactivă în sistemele de alimentare. Ambele au avantajele lor și pot fi utilizate în funcție de cerințele specifice și de condițiile de sistem. Iată câteva motive pentru care compensatoarele SVG pot fi soluția preferată în unele cazuri:

 1. Răspuns rapid și control dinamic: Compensatoarele SVG sunt dispozitive active care pot răspunde foarte rapid la condițiile de rețea în schimbare și pot ajusta dinamic curentul reactiv generat. Acestea pot compensa în mod eficient puterea reactivă capacitivă și inductivă în timp real, permițând un control mai bun al tensiunii sistemului și al calității energiei electrice.
 2. Domeniu larg de compensare: Compensatoarele SVG au o gamă largă de compensare a puterii reactive, atât capacitive, cât și inductive. Acestea pot furniza sau absorbi cantități semnificative de putere reactivă pentru a echilibra sistemul, indiferent de tipul de sarcină.
 3. Control precis al tensiunii: Compensatoarele SVG pot regla cu precizie tensiunea în rețeaua electrică, asigurând o tensiune stabilă pe linia electrică și reducând la minimum fluctuațiile de tensiune.
 4. Dimensiuni reduse și instalare ușoară: Compensatoarele SVG sunt de obicei mai mici în comparație cu bateriile hibride de condensatoare și baterii de reactanță. Ele pot fi instalate cu ușurință în sistemele de alimentare existente fără modificări semnificative ale infrastructurii.
 5. Flexibilitate și adaptare la condițiile în schimbare: Compensatoarele SVG oferă un control flexibil și adaptiv al puterii reactive. Acestea își pot adapta funcționarea în funcție de evoluția condițiilor de rețea, a sarcinilor și a cerințelor sistemului.
Cât de zgomotoase sunt rosturile de dilatare SVG în timpul funcționării?

Compensatoarele au un nivel de zgomot de 69 de decibeli (dB). Acest sunet este generat de pornirea sistemului de ventilație în funcție de nevoile de răcire ale tranzistoarelor IGBT din dispozitiv. Frecvența de comutare depinde de sarcina compensatorului și de temperatura mediului ambiant.

Nivelul de zgomot de 69 dB poate fi descris ca fiind un zgomot moderat. Pentru a vă face o idee mai bună despre cum se raportează acesta la sunetele de zi cu zi, iată câteva exemple de niveluri de zgomot în dB:

 • Bibliotecă sau liniște pe timp de noapte: aproximativ 30 dB
 • Conversație normală la o distanță de 1 metru: aproximativ 60 dB
 • Trafic: aproximativ 70-80 dB
 • Aspirator: aproximativ 70-80 dB
 • Volumul mediu al muzicii la un concert: aproximativ 100 dB
 • Explozie mare de petarde: aprox. 140 dB
Cât de repede răspund compensatoarele SVG la schimbările de putere reactivă?

Compensatoarele SVG sunt cunoscute pentru răspunsul lor rapid la schimbările de putere reactivă din sistemul energetic. Datorită naturii lor active și a capacității de a genera curent de amplitudine și frecvență variabile, compensatoarele SVG sunt capabile să se adapteze în timp real la schimbările de putere reactivă. Timpul de răspuns al unui compensator SVG depinde de mai mulți factori, cum ar fi caracteristicile dispozitivului, configurația sistemului, dimensiunea sarcinii, cerințele sistemului etc. Cu toate acestea, în mod obișnuit, compensatoarele SVG sunt capabile să ajusteze curentul reactiv generat în câteva milisecunde. Dispozitivele pe care le oferim au un timp de răspuns de 7,8 ms.